top of page
  • Фото автораВасиль Школа 12

Звіт директора 2020-2021

Прилуцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №12 – навчальний заклад комунальної форми власності, нараховує 11 класів, у яких навчається 242 учні. У навчальному закладі працює 24 педагогічних працівники та 13 обслуговуючого персоналу. Якісний склад педагогічних працівників: вищу кваліфікаційну категорію мають 19 чоловік, першу – 2, другу – 2, спеціалістів – 1; звання «старший учитель» - 11, «учитель-методист» - 2, відмінник освіти України – 1. У школі працюють два заступники директора. Желіба Т.Г. – заступник директора з навчально-виховної роботи, 21рік педагогічного стажу, на посаді 13 років, учитель вищої категорії, має звання «старший учитель». Кобзиста Л.Б, - заступник директора з виховної роботи, 24 роки педагогічного стажу, на посаді 14 років, учитель вищої категорії, має звання «старший учитель».

Директором Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ст. №12 я працюю 18 років, 37 років педагогічного стажу, учитель вищої категорії, маю звання «старший учитель». У своїй діяльності, як керівник загальноосвітнього навчального закладу, керуюся Конституцією України, Законами України “Про освіту”, “Про загальну середню освіту”, “Положенням про загальноосвітній навчальний заклад” та іншими нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України, указами Президента України, рішенням та розпорядженням міської ради, правилами і нормами охорони праці, техніки безпеки та протипожежного захисту, Статутом школи та Правилами внутрішнього розпорядку. Згідно з посадовою інструкцією, я керую діяльністю учнівського, педагогічного колективів, обслуговуючим персоналом та здійснюю координацію роботи педагогічної ради, контроль виконання рішень вищезазначених колегіальних органів управління.

2020-2021 навчальний рік закінчили 242 учні, атестовано 159 учні, не атестовано 83 учні 1-3 класів.

У школі І ступеня 5 учнів (21,8%) мають знання високого рівня, 9 учнів (39,1%) мають знання високого та достатнього рівня. Учениця 2 класу Шостак Ліна здобуває освіту за сімейною (домашньою) формою навчання.

У школі ІІ ступеня закінчили навчальний рік 103 учні, атестовано 103учні, з них 7 учнів (6,8 %) мають знання високого рівня, 41 учень (39,8%) мають знання високого та достатнього рівня. Проте є 7 учнів (6,7%), що мають бали початкового рівня. Ці учні знаходяться під постійним контролем учителів, класних керівників, адміністрації.

У школі ІІІ ступеня на кінець навчального року всього 33 учні. З них 2 учні (6%) мають знання високого рівня, 15 учнів (45,5%) мають знання високого та достатнього рівня. Проте 2 (6%) учні мають бали початкового рівня. Учні 10 класу Кущенко Вікторія та Спіцина Карина здобувають освіту за індивідуальною формою (педагогічний патронаж), Коваль Вікторія з 22 лютого - за сімейною (домашньою) формою навчання, Боровик Сергій та Чижик Ігор - за індивідуальною (екстернат) формою навчання.

У 2020-2021 навчальному році створено 1 група продовженого дня (30 учнів). Вихователь ГПД Перепелиця С.М. працювали за режимом роботи, який включає в себе активний відпочинок на свіжому повітрі, спортивно-оздоровчі

2

заняття, самопідготовку (для учнів 2-3 класів), виховні заходи, заняття за інтересами. Для учнів ГПД організовано гаряче харчування за кошти батьків та за рішенням педагогічної ради звільнені від оплати 100% та 50%. Під час роботи групи продовженого дня вихователь організовує самостійну роботу учнів із закріплення та поглиблення знань, умінь та навичок, набутих на уроках, створює сприятливі умови для формування учнівського колективу та надає кваліфіковану допомогу учням у підготовці до уроків і виконанні домашніх завдань, організовує дозвілля школярів, формує в учнів ціннісні орієнтири, здійснює заходи, спрямовані на збереження та зміцнення здоров’я дітей, на їх психічний та фізичний розвиток, набуття навичок здорового способу життя, надає допомогу батькам у вихованні школярів.

У школі функціонував 4 клас з інклюзивною формою навчання, у якому навчається Тараненко Олена (асистент учителя Голіненко О.П.). Протягом навчального року проводились корекційно-розвиткові заняття (практичний психолог Малецька І.А.).

Слід зауважити, що з 29 березня по 07 травня здобувачі освіти 5-11 класів, з 19 квітня по 05 травня – 1-4 класів перебували на дистанційному навчанні, яке здійснювалося з використанням платформ Google class,Google meets, youtube, skape,viber та інш. Уроки проводилися відповідно до розкладу занять у формі відеоконференцій. Здійснювалося оцінювання навчальних досягнень учнів у формі тестування, контрольних робіт та інш.

Не зважаючи на карантинні заходи педагогічний колектив значну роботу проводить з обдарованими дітьми.

Учениця 10 класу Кущенко Вікторія - переможець міського конкурсу дитячого малюнку до 935-річчя м. Прилуки «Кольорове місто» (керівник Сидоренко Л.Л.).

Учениця 8 класу Колєснік Крістіна – переможець міського туру та лауреат обласного туру Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна»(керівник Мусієнко Н.А.).

Учениця 10 класу Кущенко Вікторія - лауреат І ступеню І Всеукраїнського дистанційного фестивалю-конкурсу «Світ Dreams» для дітей та молоді з обмеженими можливостями (керівник Малецька І.А.).

Учениця 6 класу Басок Олександра нагороджена дипломом ІІ ступеня за перемогу в ІІ етапі ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (учитель Бржевська Е.В.).

Учениця 10 класу Кущенко Вікторія, нагороджена дипломом ІІІ ступеня за перемогу в ІІ етапі ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (учитель МокрєцоваВ.І.).

Переможцями І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України стали у відділенні хімії та біології учень 11 класу Тищенко Артем, у відділенні екології та аграрних наук учениця 11 класу Кожушко Ірина (керівник Ходоса В.П.). Тищенко Артем, учень 11 класу - переможець ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України (керівник ХодосаВ.П.).

Творча група екскурсоводів військово-історичного музею - лауреат Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу» (керівник Л. Кобзиста) за розробку екскурсії «Авіація дальнього радіусу дії - флагман Збройних Сил України».

Лозовий В. Б. - лауреат першого туру конкурсу «Учитель року - 2021» в номінації «Трудове навчання».

Соціальним педагогом та практичним психологом Малецькою І.А. проведено анкетування серед педагогів «Емоційне вигорання вчителя», «Колесо життя», анкетування у 4 класі «Соціометричне дослідження (виявлення дітей-аутсайдерів)», у 5 класі - «Виявлення згуртованості у колективі», «Діагностика дружніх стосунків», «Стиль спілкування у колективі та сім’ї», «Підлітковий вік», у 6 класі «Подолання насильства в учнівському середовищі», у 8 класі – «Визначення рівня самооцінки колективу», у 7 класі - «Виявлення булінгу в учнівському середовищі», у 9 класі – «Визначення професійних інтересів учнів», в 10 класі – «Соціально-психологічний портрет учня», а серед учнів 1 та 5 класів – «Вивчення рівня адаптації»

Протягом 2020-2021 навчального року на базі школи працювало чотири гуртки:

Вокального співу «Пісня, опалена війною»

(керівник Панькевич Т.В.)

Гурток образотворчого мистецтва «Онуки переможців»

(керівник Сидоренко Л.Л)

Військово-патріотичного виховання

Гурток козацько-лицарського виховання «Джура»

(керівник Кобзиста Л.Б.)

(керівник Даниленко В.В.)

На базі школи працює хореографічний колектив «Мармеладка»(керівник приватний підприємець Волошина О.Ю.), який є постійним учасником шкільних свят.

Організовано в цьому році пройшла атестація педагогічних працівників. Атестацію пройшли п’ять педагогічних працівників. За результатами атестації на підставі рішення шкільної атестаційної комісії Даниленку Володимиру Володимировичу, учителю фізичної культури, встановлено відповідність кваліфікаційній категорії „спеціаліст другої категорії”, та Денесюк Юлії Василівні, учителю англійської мови, - „спеціаліст першої категорії”. На підставі рішення атестаційної комісії управління освіти Прилуцької міської ради присвоєно відповідність кваліфікаційній категорії „спеціаліст вищої категорії» Лозовому Василю Борисовичу, учителю інформатики, встановлено відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії „спеціаліст вищої категорії” Місюк Тамарі Федорівні, учителю початкової школи, Мокрєцовій Валентині Іванівні, учителю української мови та літератури; встановлено відповідності раніше присвоєному педагогічному званню «старший учитель» Мокрєцовій Валентині Іванівні, учителю української мови та літератури. На підставі рішення атестаційної комісії управління освіти Прилуцької міської ради заступник директора з навчально-виховної роботи Желіба Тетяна Григорівна відповідає займаній посаді.

Відповідно до річного плану роботи школи у 2020-2021 н.р. проведено моніторинг навчальних досягнень здобувачів освіти з музичного мистецтва, основ правознавства та курсу «Громадянська освіта», фізики та основ здоров’я.

У 2020- 2021 навчальному році адміністрацією була проведена робота щодо соціального супроводу учнів окремих категорій. На початку навчального року складений соціальний паспорт школи, згідно якого на шкільному обліку

знаходилося: •багатодітних сімей - 12 сімей (24 дітей);

•дітей-інвалідів - 5 учнів;

•дітей-вимушених переселенців - 2 учні;

•дітей, батьки яких є учасниками АТО - 25 учнів;

дітей з малозабезпечених сімей - 3 учні.

Разом з класними керівниками проводилося обстеження житлово-побутових умов проживання дітей незахищених категорій в сім’ях Смолянюк, Тараненко, Ушакових. Усі діти цих категорій були залучені до гурткової роботи.


Увесь навчальний рік проводилася профілактична робота — операція "Урок". На жаль, є учні, які систематично запізнюються на уроки. З цими учнями та їхніми батьками були проведені неодноразові бесіди.

Постійно велася робота з дітьми, які проживають у проблемних та багатодітних сім'ях; з дітьми-інвалідами, з дітьми, які перебувають під опікою.

З дітьми цих категорій проводилося соціометричне дослідження, групові тематичні бесіди:"Я і мої права", "Протидія насильству", "Думки про майбутнє", "Для чого світу ти?", "Толерантність у собі й до себе". Неодноразово відвідували вдома, мали розмову з батьками, постійно залучали до виховних заходів.

Протягом навчального року учні 1-4 класів були забезпечені гарячим харчуванням з батьківською доплатою 30%. Діти «кризових» категорій забезпечувались безкоштовними обідами.

У школі працює медична сестра.

Забезпеченість підручниками у 2020-2021 н.р. становила 100 %, частина учнів користувалися підручниками минулих років видання.

Протягом року адміністрація співпрацювала зі службою у справах дітей, зі спеціалістом з охорони дитинства, з центром соціальних служб сім’ї, дітей та молоді.

Проводилась профілактична робота з метою недопущення травматизму на робочому місці серед учнів та працівників школи. У 2020-2021 н.р. зареєстровано4 нещасних випадки серед учнів під час навчальних занять; випадків виробничого серед працівників зареєстровано не було, невиробничого травматизму – 1.

Як посадова особа, я розглядаю звернення громадян, в основному це усні звернення батьків. Намагаюся всі питання розглянути об’єктивно й по можливості надати допомогу. Станом на 10.06.2021 р. було зареєстровано 5 звернень громадян, на які були дані відповіді у термін, передбачений чинним законодавством. Відвідую батьківські збори, засідання батьківських комітетів, свята, які проводяться в класах (вся ця робота висвітлюється на сторінках шкільного сайту та засобах масової інформації).

Будівля школи прийнята в експлуатацію 50 років назад. Але не зважаючи на великий вік та зношеність, адміністрація школи разом з колективом постійно працює над удосконаленням матеріально-технічної бази, підтриманню її у робочому стані. Завдяки злагодженості відповідальних за економію працівників, школа не виходить за ліміти спожитих енергоносіїв. Протягом навчального року в кабінеті англійської мови та кабінет 1 класу за батьківські кошти придбані телевізори, у шкільну їдальню – холодильник. Батьками учнів 1 класу обладнано кабінет до початку нового навчального року відповідно до вимог НУШ. Міською радою виділено кошти на ремонт електромережі, який буде провели протягом минулого літа. За кошти, виручені від екологічної акції по збору втор сировини придбано подарунки для переможців конкурсів, змагань та для вчителів, які їх підготували.

Адміністрацією школи приділяється достатньо уваги естетичному вигляду навчального закладу: активно проводиться робота по озелененню коридорів, класних кімнат. Подвір’я школи завжди прибране, доглянуте. На квітниках щороку висаджуються квіти, які протягом літа доглядаються технічним персоналом школи, своєчасно доглядаються дерева, кущі, біляться дерева. Обслуговуючим персоналом проводиться скошування трави на газонах, винесення та періодичне вивезення сміття з території школи. Робота школи висвітлюється на веб-сайті школи, у соціальних мережах, у прилуцьких телевізійних новинах.

Звичайно, є проблеми. Це зменшення кількості класів, що не дає можливості введення профільного навчання, веде за собою зменшення педагогічного навантаження учителів, а, можливо, навіть скорочення; технічно та морально застаріле обладнання кабінетів хімії, фізики,біології, відсутність більшості реактивів в лабораторії хімії; ремонт твердого покриття в центральній частині шкільного двору.

Адміністрація, педагогічний колектив Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12 докладатиме всіх зусиль, щоб наш навчальний заклад був для дітей - школою радості, для батьків – спокою і надії, а для вчителів – місцем творчості.

У наступному навчальному році основними завданнями бачу розроблення стратегії розвитку закладу. розбудову внутрішньої системи забезпечення якості освіти, розроблення і втілення в життя локальних розпорядчих документів та їх оновлення.

Бажаю Вам усім хороших і щирих дітей, доброго літнього відпочинку і всім здоров’я.





21 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Профорієнтаційна зустріч

19.03. відбулася профорієнтаційна зустріч з викладачами Прилуцького професійного ліцею здобувачів освіти 11 класу Прилуцького ліцею 12. ПЕРЕГЛЯНУТИ

bottom of page